30 december 2011

Cirkus

Har äntligen landat hemma efter en vecka hos våra familjer. Det luktade gran och hyacint när man steg innanför dörren, men våra växter var ganska deppiga. Efter att ha fort som tusan packat upp allt, eftersom jag hatar att ha väskorna och necessärerna liggande, sitter jag i soffan. Slötittar lite på cirkusprogrammet som går på SVT med en kopp te.



Inser att cirkusestetiken runt 30-40-talet är nog bland det finaste som finns. Se här till exempel.





Och jag gillade både Water for Elephants och tv-serien Carnivale. Synd att det aldrig blev någon långfilm som tog vid efter att serien lades ner...

28 december 2011

Ursäkta, men...

... hur coolt?

http://muchadothemovie.com/

Joss Whedon + Shakespeare i nutid + massa favoritskådisar från tidigare Whedonprouktioner = 2012s nördigaste höjdpunkt!

27 december 2011

En lista

who01

Namn: Emma

Smeknamn: Har alldeles för kort namn. Emma J i grundskolan då vi var två med samma namn.

Ålder: 26

Stjärntecken: Kräfta. Brydde mig mycket om sådant när jag var tonåring.

Äter helst: En god bit kött eller lokala thaiställets friterade kyckling med jordnötssås.

Favoritfärg: Blått och puderrosa.

Bästis: Min man.

Bästa ämne i skolan: Bild, eller möjligtvis svenska.

Bästa film: Åh, det finns så många! Amelie från Montmartre, Romeo + Julia, Marie Antoinette, Watchmen, En enda man, och listan fortsätter eftersom det är så svårt att ranka.

Film jag aldrig vill se igen: Requiem for a Dream. Klarade inte att se mer än 30 minuter på grund av den starka ångesten jag kände. Ska tydligen vara bra, men det går inte.

Fritidsintressen: Rota runt på loppisar, baka och film.

Vill jag bli: Mer närvarande i stunden. Vad nu det betyder.

Drömresemål: New York.

Detta visste ni inte om mig: Snöar in på musik. Just nu spelar jag sönder "Satan i Gatan" med Veronica Maggio.

Är jag hemligt kär i: Kanske Jason Schwartzman, Zooey Deschanel och Cillian Murphy.

Blir jag lycklig av: Den kärlek jag får utav min familj, lite blödigt kanske, men sant.

Lista från Joanna

25 december 2011

God Jul


Vad ska man säga om julafton? Återigen ett maraton i kramar, en massa gottigheter och tända ljus. Avsaknaden av snön utanför tänkte man inte så mycket på.





Jag fick en överraskande och jättefin julklapp utav min man. Han brukar tycka att det är tråkigt att ge bort saker jag önskat mig, så det blev en överraskning att hitta den fina ljusstaken från Rice i paketet.



Inte så överraskande är det en utav min mans gamla leksaker som är mest intressant för sonen, trots högar med paket från tjocka släkten. "Schörde-trös-kan!"

20 december 2011

Hemlighet

Från och med imorgon blir det några sköna dagar hemma, lite tid att njuta av julstöket och lugnet i det egna hemmet innan vi beger oss till våra familjer ett par dagar.

Har en liten julklapp kvar att ordna, resten har varit klara ganska länge. Som vanligt är det roligast att hitta klappar till de som är närmast en, maken och sonen. Jag är dock ganska dålig på det här med att hålla saker hemliga, det är mer "kolla inte hit just nu, för nu slår jag in din julklapp!".



I år blev det enklast möjliga inslagning, brunt eller rött papper med textilsnöre eller satinband runt. Tänkte försöka mig på att lacka paketen också, men gav upp planerna efter en försökomgång som slutade med ett sotat papper och en brännblåsa på ett finger.

19 december 2011

Ett år


I den här åldern händer det så mycket. Ett år gör mer än några centimeter på höjden och hekton på vågen. Min pojk. Skojfrisk, viljestark, lurig, givmild, kramig. Just nu leker han trollkarl hela tiden, vill inte sova i sin säng och sjunger finast i världen.

18 december 2011

Fluff


Även om det såklart bakats pepparkakshus och lussebullar, och det finns planer på lite mer sötsaker som hör julen till, så är det kladdkakemuffins som är det jag oftast bakar hemma. Man har alltid ingredienserna hemma och det går snabbt och lätt att göra.


Om orken finns, kan man göra det dubbelt så gott (och fint att titta på) genom att spritsa på lite gojs. Igår gjorde jag fluff baserat på Riesenkolor, som riktigt smälter munnen.


Och lagom till att det började snöa utanför fönstrena dekorerade jag dem med lite strössel i form av snöflingor!


Ett

Jag har försökt blogga i perioder innan, alltid på denna adressen. Men aldrig haft uthålligheten eller fantasin för att fortsätta längre perioder. Men jag tänkte nu ge det ytterligare ett försök, då jag tycker att det är ett så bra sätt att i både bilder och text kunna gå tillbaka och se vad man tyckte, gillade och gjorde en gång i tiden.

Och vad gör jag den här månaden? Som många andra, ägnar jag mig åt julpyssel. Igår klädde vi granen. Som vanligt är det färgglada kulor som gäller!