28 april 2012

Djuren III

lyckokatter Maneki Neko. Den lilla vita hittade jag i London och de andra i Stockholm. Mina favvokatter strax efter Svante.

25 april 2012

Blomblad

ranunkel01 ranunkel02
ranunkel03
Ranunkel. Min man tycker att det låter som en sagohäxa. Men antagligen en utav mina favoritblommor. Längtar efter sommaren, för då ska förhoppningsvis vår trädgård vara fylld med brudslöja, malva, luktärt och en massa andra blomster som min man hittat.

Men idag, denna regntråkiga aprilonsdag, sitter jag i soffan och lyssnar på de korta, snabba andetagen från min febriga son som sover bredvid mig.

22 april 2012

His & hers

hisandhers 
Kunde inte låta bli dessa koppar med kungliga silhuetter på. Såklart till minne av bröllopet 1976.  Har ju en förkärlek för detta motiv, och eftersom detta är koppar så behöver de inte leva upp till mina krav.

Trots att jag inser hur sällan jag som tedrickare använder så här små koppar, fortsätter jag köpa dem så fort jag hittar någon med vackert eller roligt motiv. Mitt te dricker jag helst i baljor.
 

17 april 2012

Detaljer

detaljer01
detaljer02
detaljer03
Igår var jag inte den skarpaste kniven i lådan. Bestämde mig på morgonen att denna veckan ska jag börja med lunchpromenader. Samma morgon bestämde jag mig för att ta fram de där ballerinorna jag hittade i vintras. Skoskaven gjorde att jag inte kunde mer än stappla runt kvarteret innan jag fick bege mig tillbaka till jobbet.

Idag åker nog ballerinorna med till jobbet, men i väskan för inomhusbruk....

15 april 2012

Lillköket

Idag satte jag äntligen hyllan i Rs lillkök. Det följdes utav glada utrop som "Åh, så fiiiiint!" och "Det är kalasdagen idag!". Från 2-åringen, givetvis. Fast i och för sig kan något uttalande kommit även från M.

Hyllan har legat i säkert två månader för jag skulle ju "bara måla den först" och innan dess skulle jag "bara beställa färg". Eh, seg någon?

Så nu åkte den upp, gick på tre minuter. Nu är det äntligen lite ordning och reda i Rs del av köket. Kanske får jag målat den någon gång i framtiden, dessutom...

14 april 2012

Pre-födelsedagsmiddag

Firade idag min man födelsedag i förskott, med lunch på Ernesto i Kalmar. Gillar verkligen att gå dit med hela familjen, även om jag och M även haft mysiga middagar på tu man hand där. Lokalen är så plottrig och varm, och R är alltid på sitt bästa humör när vi är där. Antagligen för att det är så spännande med stenugnen och personalen så trevlig.

11 april 2012

Pysselbyrå

Efter en lat påsk i våra föräldrahem, kände jag idag för att organisera om min pysselbyrå. Och tänkte att lite märklappar kanske kan påminna mig att hålla ordning.

Jag fyndade en Dymo, secondhand, i mellanstadiet, men den har tyvärr försvunnit med åren. Tur är att det finns nytillverkade att få tag i. Favoritlådan är märkt "Party & Papper", och är full med snören, inslagspapper, girlanger och scrapbookpapper.

2 april 2012

Glitterägg

Nu går vi in i påskveckan och oj, vad jag längtar efter ledigheten! Få träffa vänner vi träffar alltför sällan, låta R trötta ut sina mor- och farföräldrar och förhoppningsvis en middag på tu man hand med M.

Idag hittade vi en omkullfallen björk i skogen och tog för oss av lite björkris. Jag fixade i ordning ett pastelligt påskris, det första jag någonsin gjort. Påsken har mest inneburit mat och målade ägg för mig tidigare, men det känns roligare att pynta för Rs skull.

1 april 2012

Promenad

Mysig söndag!

Vi åkte till Nybro för att leka på lekplatsen vid parken och eventuellt även få promenera i själva parken. Ibland blir ju parkleken lite mer utdragn än man från början tänkt.

Men, turligt nog föredrog hela familjen att upptäcka skogen och sjön och broarna, och mellan varven satte vi oss ner och fikade på mörk choklad och ABC-kex.

Thebacken lät mer romantiskt än vad det var, även om dess historia låter fin. Kanske ska sno namnet för den där röda stugan med glasveranda jag drömmer om att bo i på äldre dar.