29 maj 2012

G C E A

ukuele02 ukuele01
Har en ny pastellblå kompis. Killen i musikaffären antog såklart att jag köpte den till min lille pöjk. Nej, det är bara en musikkonsument som vill försöka sig på att framkalla musik och vill börja på något som lätt kan misstas för en leksak. Som typ alla andra stränginstrumentsnoviser börjar jag med att lära mig "Smoke on the Water" samt "Seven Nation Army".

28 maj 2012

Grodyngel & solsken

sommar2012_01 Vissa dagar är tunga av att-göra-listor, ärenden och måsten. Andra (mycket soligare) dagar hamnar man istället vid en sjö, bland grodyngel och abborrar, när man egentligen var på väg hem från affären. Det är så mycket lättare att vara spontan denna årstiden.

27 maj 2012

Vems böcker?

wirsen03
Min man har gjort ett megastort bokinköp. Killen som i princip bara läser naturvetenskaplig facklitteratur har bestämt sig för att läsa en massa klassiker. Så nu är bokhögen på hans sida av sängen nästan en meter hög. Får se när det projektet är klart...


Hur som helst, så innehöll boklådan en delad present till mig och R. Något mer lättläst och illustrerat, och åh, så uppskattat!



Obesvarad kärlek

hortensia02 hortensia01
Åh, Hortensia. Som jag älskar dig. Men så kallt du avvisar mina omsorger. Vattnar för lite, vattnar för mycket. Varför kan jag inte sluta plåga dig? Hoppas att jag lyckas få dina efterträdare att trivas bättre.

19 maj 2012

Operation

op03 op01 op02
De senaste dagarna har jag tagit hand om en liten kille som opererat sina halsmandlar. Hjärtknip och stolthet har avlöst varandra, då han ibland varit så hjälplös och ändå så duktig.

 Storpack isglass i frysen, och man får äta så mycket man vill. Doctor's order.

14 maj 2012

Kusligt

loppis04 Mina två fynd den gångna helgen. En bok som jag gillade, men samtidigt fick mig att känna ett litet styng av obehag som barn. Likadant för min man visade det sig. Svårt att sätta fingret på exakt vad, nu när jag läst om den.

loppis03

Och senaste tillskottet till samlingen är nog den minst smickrande någonsin. Riktigt kusligt, döda ögon. Påminner om sådana där misslyckade tatueringar med babyporträtt.

13 maj 2012

Zoo

djurpark05 djurpark04 djurpark06 djurpark01 djurpark02 djurpark08 djurpark03 djurpark07 Vissa roliga saker blir ungefär tusen gånger roligare att uppleva med ett barn. Att höra en tigers morrande är ganska häftigt, men att se förvåningen i sitt barn ansikte och det häpna "Va e det!" gör upplevelsen så mycket bättre. Så mycket saker upplever barn för allra första gången och det är en ren njutning att bara få hänga på.


R förstod väl kanske inte storheten i min djurparkfavorit; att klappa getterna, men gillade småaporna och sköldpaddorna. Men det är väl också en sak man måste vänja sig vid. Att det mamma och pappa gillar är inte särskilt tufft.

9 maj 2012

Kludd

ritbräda01 ritbräda02
Fin ritbräda som jag hittade igår. Jag och lillkillen har redan kladdat någon meter papper. Min unge börjar äntligen rita lite på egen hand, men är fortfarande väldigt förtjust i att se mig rita. Eller rättare sagt, kommendera mig att måla arga moln, tåg och glasögon.

Att det är Osby station som är destinationen för tåget får mig att misstänka att den kan vara från Brio?

7 maj 2012

Pepp just nu

lampor
- Odlat i trädgården.
Förberedelserna är klara, nu är det bara att vänta, underhålla och hoppas att det kommer blomma vackert i sommar.

- Bokat vistelser i Stockholm & Malmö i sommar.
Är listfanatiker, så nu kommer jag snart börja förbereda listor över restaurangerna, affärerna, parkerna och museerna vi vill besöka. Vanligtvis komplett med adress, närmaste tunnelbana och öppettider.

- Utflykter.
Vad jag ser fram emot att små utflykter vi planerat i vår. Oavsett om det är till djurparken, en loppis eller bara till en närliggande skog så gillar jag att ge mig iväg, ordna matsäck och ska fixa lite nya blandskivor till bilen (radioantennen är paj).

Min kära lilla ponny

ponny02 ponny01 Det var marknad på gatan utanför mitt jobb i fredags. Kunde inte låta bli att köpa med en flygande cirkushäst till lillkillen. Har ett vagt minne utav en älskad heliumballong som flög ut genom dörren när min mamma vädrade, så det är tur att den här är knuten vid en tung mutter.

Den här ballongen har blivit minst lika älskad. Så älskad att första kvällen fick den vara med vid godnattsagan.

1 maj 2012

Buller & bång

rabarber02 rabarber01
Här kommer Rabarbern med buller och bång
det verkar som jorden har blivit för trång

 - Majas lilla gröna, Lena Andersson

Lite spännande är det, tycker den lille. Vågar man peta?

Fria

trädgården04 trädgården02 trädgården01 trädgården05 trädgården03
V Å R!

Det är inte förrän man kan skippa jackan, dra på shortsen och släppa fötterna fria som man inser hur instängd man blir av vintern.