29 januari 2012
Semlor
Ända sedan M och jag flyttade ihop har vi pratat om att göra egna semlor, men aldrig gjort det. När vi bodde i Göteborg såldes de perfekta utanför mataffären, så det blev aldrig av då. I helgen fick vi semlesuget (lite för tidigt...), så vi bestämde oss för att äntligen göra slag i saken!
Den perfekta semlan är en kombination av en färsk, nästan degig bulle, lagom vispad grädde samt en stor mängd, kladdig mandelmassa. Nej tack till hård grädde, torra bullar och de som tycker att det räcker att man skär en bit mandelmassa och lägger i bullen.
Och hur blev våra?
Perfekt grädde - check!
Kladdig mandelmassa - check!
Färsk bulle - eh, nej...
Bullbak är inte min starka sida, dom blev för torra. Får kompensera med lite mer mandelmassa nästa helg!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar